Svájci munkák béta

Svájci álláslehetőségek, információk, tanácsok

Hirdetés

Dugóban a svácjiak - útépítés hegyen-völgyön át

Dugóban a svácjiak - útépítés hegyen-völgyön át

2013.07.15

Egyre súlyosabb a helyzet a svájci utakon: a vakációra indulók -vagy éppen érkezők - tömege tölti a nyári szünidő egy részét dugóban ácsorogva. Mindez az útmunkálatoknak köszönhető, amelyekből az alpesi ország torlódáshoz nem szokott lakói talán sose láttak még ennyit egyszerre.

Útépítés 29 autópályaszakaszon

A SonntagsBlick szerint mintegy 29 helyen folyik valamilyen építkezés, ami gyakorlatilag Svájc egyik végétől a másikig lassítja a forgalmat.

A napilap szerint a sebességet az általános 120-ról 80, illetve 60 km/órára korlátozták összesen mintegy 75 kilométernyi autópálya szakaszon.

Az A 1-es autópályán - ami kelet-nyugati irányban, a Constance-tótól Genfig vezet - tizenegy helyen folyik útépítési munkálat. A leghosszabb “felbontott” szakasz nyolc és fél kilométeren át húzódik Wiggertal, Aargau és Härkingen között Solothurn kantonban. A sebességkorlátozás itt 80 km/óra, amit egészen november 28-áig be kell tartani.

A tervek szerint A2-es pályát hatsávosra bővítik

Vaud kantonban emiatt Vevey és Chexbres között lehet számítani sebességkorlátozásra, s így torlódásra is, egészen november 15-éig.

Az A2-es Bázelt és Chiassót összekötő szakaszán hat projekt folyik, ezek közül azonban négy már a végéhez közeledik: várhatóan júliusban be is fejeződik.

Jó hír, hogy július 18-án terv szerint végeznek egy hat kilométeres szakasszal Diegten és Egerkingen között, ahol akkor feloldják 80 kilométer per órás korlátozást.

Más autópályákon is lassú a haladás

Az A13-as autópálya Sufers és Spliingen közti négy kilométeres szakaszán augusztus 30-áig ugyancsak 80-nal lehet majd szabály szerint közlekedni.

Az A9-esen szintén egy négy kilométeres szakaszon, Villeneuve és Montreux között ugyanilyen korlátozás van érvényben novemberig.

Nem csoda, hogy a frekventáltabb turisztikai körzetekben - mint például Zürich környéke, vagy Ticino -, illetve az Olaszország felé vezető utakon dugók alakulnak ki. Az autósokat ezért arra kérik, legyenek türelmesek, főként hétvégéken, hiszen ekkor a Svájcon átutazók miatt az utak még terheltebbek.

Forrás: The Local


Hirdessen portálunkon!

Belépés
Elfelejtette a jelszavát?

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség